Facebook de La Passió d´Ulldecona Twitter de La Passió d´Ulldecona Català - La Passió d´Ulldecona Castellano - La Passió d´Ulldecona

Presentació de l’acte del Davallament de la Passió d’Ulldecona

La Catedral de Tortosa va viure aquest diumenge un tastet de la Passió d’Ulldecona que tindrà lloc del 4 de març al 15 d’abril. Han estat 64 anys de representacions reflectides amb imatges fins arribar a la passió actual. Una passió que any rere any arriba a més parts del territori. De fet, el 18 de

9/3/2018

El diumenge, 18 de febrer, a les 18 h. va tenir lloc a la Catedral de Tortosa, la representació de del text de l’acte del Davallament, amb versos en català antic. Un document de l’any 1512, descobert a l’Arxiu Capitular i Diocesà de Tortosa l’any 2012, certifica que fa més de cinc-cents anys ja es feien a Ulldecona representacions de caràcter religiós, essent de les més antigues de Catalunya. Hi eren presents el Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal, el Sr. Vicari General, l’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa i un bon grup d’assistents.

Un membre del Patronat de la Passió agraí al Sr. Bisbe haver deixat la Catedral per a la celebració de l’acte  i comentà que abans de la dramatització del Davallament es faria una projecció resum dels seixanta-quatre anys de la representació de la Passió d’Ulldecona. La primera fou l’any 1955  Gràcies, benvinguts i endavant.

La dramatització del text de l’acte del Davallament, sota la direcció del sr. Joan Viscarro, fou a càrrec de set actors del quadre escènic del Patronat de la Passió d’Ulldecona: Victor Prado com a Josep d’Arimatea, Joan Biosca com a Ponç Pilat, Juanjo Sans com a Centurió, Elies Sabater com a Nicodem, Daniel Souto com a Sant Joan, Maria Josep Royo com a Mare de Déu i Jordi Carapuig com a Patge. La part musical en directe a càrrec d’Ignasi Reverté;  la soprano Maria Pau Medina, qui cantà tot en llatí i al final “Cançó de bressol” en català.  David Juan, encarregat de la llum i el so; Ramon Pedra, de la fotografia i imatge i, tota la representació sota la coordinació de Jordi Carapuig.

Al llarg de la representació, d’una durada de 25 minuts, van apareixent els diferents personatges i la soprano va intercalant els cants. Fou un acte molt reeixit. El nostre agraïment al Patronat de la Passió d’Ulldecona, per aquest acte cultural molt ben representat i també als qui hi van col·laborar: Ajuntament de Tortosa, Diputació de Tarragona i Departament de Cultura  de la Generalitat de Catalunya.

Patronat de la Passió d´Ulldecona > els espectacles > Presentació de l’acte del Davallament de la Passió d’Ulldecona

Patronat de la Passió d´Ulldecona > els espectacles > Presentació de l’acte del Davallament de la Passió d’Ulldecona

Patronat de la Passió d´Ulldecona > els espectacles > Presentació de l’acte del Davallament de la Passió d’Ulldecona

diputació

Patrocini Antic Molí


EURO PASIÓN
PLACA DE PLATA AL MÈRIT TURÍSTIC
DIPLOMA TURÍSTIC DE CATALUNYA 1994
OBRA DECLARADA DE INTERÉS TURÍSTICO NACIONAL
PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE CATALUNYA I ANDORRA


Patronat de la Passió d´Ulldecona · Major, 147 · 43550 Ulldecona (Tarragona) · Tel 977 72 01 17 - 638 496 009

correu electrònic · informació i avís legal