Facebook de La Passió d´Ulldecona Twitter de La Passió d´Ulldecona Català - La Passió d´Ulldecona Castellano - La Passió d´Ulldecona

Acte constitució Federació Catalana de Passions

Presentació en societat de la Federació Catalana de Passions que ha tingut lloc a Vilalba dels Arcs

28/2/2016

Sis passions catalanes creen la Federació Catalana de Passions 

Es tracta de les passions de Cervera, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Ulldecona i Vilalba dels Arcs  

La Federació neix amb l’objectiu de promoure aquestes representacions tradicionals al voltant de la Setmana Santa i difondre la cultura teatral arreu del nostre país, així com la seva vessant clarament social  

Un dels propers passos de l’entitat és dur a terme accions conjuntes i afavorir l’entrada de nous membres   

Vilalba dels Arcs, 27 de febrer de 2016 -. Aquest migdia la població de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, ha acollit la presentació de la Federació Catalana de Passions, una entitat que aglutina sis de les passions més importants de Catalunya i que té com a principals objectius promocionar aquestes representacions tradicionals del nostre país i promoure la cultura teatral durant la Setmana Santa. A l’acte hi han assistit tots els presidents de les passions federades, així com altres membres de les companyies teatrals, representants polítics locals i territorials.   
La Federació Catalana de Passions la formen actualment les passions de Cervera, Esparraguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Ulldecona i Vilalba dels Arcs, tot i que tal i com ha afirmat el Sr. Josep Cuscó, president de la Passió d’Esparreguera i també president de la nova entitat, “ja hem rebut peticions d’altres passions catalanes que tenen interès per sumar-se a la iniciativa”. Des de la federació s’ha deixat ben clar que les portes resten obertes a noves incorporacions i que totes aquelles entitats que vulguin seran convocades a la propera assemblea general on se les informarà dels passos a seguir per federar-se. 
Actualment a Catalunya es representen més de 30 passions en diferents formats i mides, algunes de les quals es remunten al segle XV. A les representacions s’hi barreja l’avantguarda i la tradició en grans espectacles originals i sorprenents en el marc d’un escenari teatral, en formats reduïts o a peu de carrer aprofitant impactants escenaris naturals.  
Cuscó ha explicat també que l’objectiu principal de la Federació és crear sinergies entre les entitats participants i aprofitar així aquest potencial humà per tal de promocionar-se de forma conjunta. Algunes accions en ment són la creació d’un espot publicitari o l’intercanvi i/o col·laboració tècnica. Les passions no només són representacions teatrals o de temàtica religiosa sinó que actualment són un moviment social que aglutina nens i nenes, joves i grans, persones amb diferents idees i pensaments que treballen per un fi comú. En aquest sentit, el Sr. Isidre Sampé, president del Patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs, ha remarcat la importància dels valors i de les persones que fan possible aquestes representacions. 
   
Per la seva banda el Sr. Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, ha felicitat als impulsors de la iniciativa tot emfatitzant que les passions són una mostra més de la gran riquesa cultural del nostre país i ha agraït l’esforç que s’hi posa per tirarles endavant, a més de posar en valor la voluntat de col·laboració entre els diferents membres. 
Finalment, el Sr. Marc Sampé, cap de comunicació de la Passió de Vilalba dels Arcs, ha anunciat que s’està treballant en la creació d’una pàgina web de la Federació Catalana de Passions. Paral·lelament l’entitat tindrà presència activa a Facebook i Twitter per difondre les accions que duen a terme les passions federades així com els actes i esdeveniments que es realitzaran de forma conjunta.  
La Junta Directiva de la Federació Catalana de Passions 
La junta directiva i la presidència de l’entitat variarà cada dos anys entre els membres de les passions federades. Actualment està composta de la següent manera:  
-  President: Josep Cuscó, president de la Passió d´Esparreguera.  
-  Vicepresident: Jordi Carapuig, president de la Passió d´Ulldecona.  
-  Secretari: Sam Carrique, president de la Passió d´Olesa de Montserrat.  
-  Tresorer: Xavier Cañabate, president de la Passió de Cervera  
-  Vocal: Marc Sampé, cap de comunicació de la Passió de Vilalba dels Arcs.  
-  Vocal: Miquel Olivé, representant de la Passió de Molins de Rei. 

Patronat de la Passió d´Ulldecona > <b>notícies</b> > Acte constitució Federació Catalana de Passions

diputació

Patrocini Antic Molí

venda d´entrades tic tac tiquet

cartell 2017

GRAN HOTEL PEÑISCOLA

GALVANITZATS ANEAS

Canal 56

obra social la caixa


EURO PASIÓN
PLACA DE PLATA AL MÈRIT TURÍSTIC
DIPLOMA TURÍSTIC DE CATALUNYA 1994
OBRA DECLARADA DE INTERÉS TURÍSTICO NACIONAL
PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE CATALUNYA I ANDORRA


Patronat de la Passió d´Ulldecona · Major, 147 · 43550 Ulldecona (Tarragona) · Tel 977 72 01 17 - 638 496 009

correu electrònic · informació i avís legal