Facebook de La Passió d´Ulldecona Twitter de La Passió d´Ulldecona Català - La Passió d´Ulldecona Castellano - La Passió d´Ulldecona

ENTREVISTA A LA DIRECTORA DELS PASTORETS

Ares Piqué: "Sempre busquem maneres de sorprendre l´espectador"

2/12/2010


Ares Piqué: "Sempre busquem maneres de sorprendre l´espectador"

 

L´actriu Ares Piqué repeteix per segon any com a directora dels Pastorets d´Ulldecona. Després que el 2009 la jove directora innovés l´obra amb un rejoveniment important tant a nivell escenogràfic com de vestuari, aquesta temporada ha anat més enllà i promet "sorprendre".

 

Toni Manel: Bona tarda Ares.
Ares Piqué: Bona tarda.

 

TM: Jo ja he tingut uns quants anys per conèixer-te, per tant, gairebé sé la teua talla de sabates. Però la resta de lectors probablement no. Explica´ls tot el que vulgues que sàpiguen de tu.

 

AP: Sóc l´Ares Piqué Oliva i tinc 30 anys, sóc actriu de professió i directora teatral, per casualitat o per contacte, com li vulguis dir. Sempre he treballat en coses relacionades amb el teatre i dirigir n´és una d´elles. La veritat és que ho gaudeixo molt. Habitualment treballo com a actriu freelance, podríem dir que no estic casada amb ningú teatralment parlant. Treballo en els projectes que puc i em semblen interessants, i amb companyies diferents. Quan hi ha una època d´escassetat de projectes, treballo també en un grup d´animació i dirigeixo també un grup de teatre amateur, a banda de, com ja sabeu, donar classe a les futures (algunes ja actualment ho són) estrelles d´Ulldecona.

 

TM: Com i quan van ser els teus inicis en el teatre i què et va influir?

 

AP: Vaig començar de petita. Quan tenia 7 anys, m´inventava obres de teatre i les representava davant de tota la classe. D´aquí que la meva mestra recomanés als meus pares que m´apuntessin a l´aula de teatre de Lleida. Vaig fer un curs allà, m´encantava! Però per motius de l´economia familiar, no hi vaig poder tornar...oh! snif, snif... de tota manera, jo feia teatre a l´escola, com a activitat extra-escolar. I vaig fer també els pastorets! (Feia de Verge Maria). A partir del canvi a l´institut de batxillerat, em vaig apuntar al grup de teatre que allí hi havia. A més, a una escola de teatre que es deia ZumZum i allò va ser la meva perdició... ja no ho vaig deixar mai més!

 

TM: Què et va fer donar el pas de provar sort a l´Institut del Teatre?

 

AP: Em feia una por terrible!!!! D´aquí a que em costés tres anys decidir-me a fer el pas. Vull dir, que un pot fer les probes a partir dels 18 anys i jo el primer cop que les vaig fer ja en tenia 21! Però era un pas lògic en la meva vida. Feia teatre des que tenia 13 anys. Anava a classes de teatre, participava en tallers, cantava, ballava ( no vol dir que tot ho fes bé, eh?! ni molt menys!). Simplement, m´encantava. D´una manera natural el teatre és va convertir en la meva principal afició i motivació i, aviat, en la meva primera professió. Vaig fer el meu primer bolo amb 17 anys, i vaig cobrar 2.000 de les antigues pessetes (12€). Quan vaig anar a l´institut, jo ja em dedicava íntegrament al teatre, i volia formar-me per poder ser una bona (o millor) professional. Vaig fer les probes 2 anys. Vaig aprovar tots dos, però no vaig entrar fins al segon.

 

TM: Vas començar a treballar per al Patronat de la Passió fa 4 anys aproximadament, recordo com si fos ahir quan vam fer les primeres classes a l´Escola de Teatre amb tu. Quin va ser el teu primer contacte en l´entitat?

 

AP: Va ser per culpa del senyor Lluís Graells, bon amic, gran mestre i millor persona. Jo l´havia tingut de professor i estàvem treballant junts en un espectacle quan em va oferir fer unes classes a Ulldecona, per un projecte d´una escola de teatre que volien engegar. A mi em feia cosa, no havia tingut bones experiències fent de professora, però ho vaig intentar, i aquí estic! Al principi el meu contacte va ser absolutament a través del Lluís i poc a poc vaig anar coneixent totes les persones que formen aquesta gran entitat. I les que em falten per conèixer!

 

TM: Què creus que ens has pogut transmetre més als jóvens com jo al llarg de les classes?

 

AP: Espero que entusiasme i ganes de seguir endavant i d´aprendre més i més, de millorar. M´agrada pensar que ajudo a que el teatre us agradi cada dia una mica més. Intento sobretot que us ho passeu bé, que per mi és el més important els primers anys, però també formar-vos com a espectadors.

 

TM: El 2009 vas ser la directora dels Pastorets d´Ulldecona per primera vegada. Quan et van proposar de dirigir l´obra, quina idea tenies al cap, com ho volies enfocar?

 

AP: No m´ho vaig plantejar, la veritat. És una mica el que he dit abans, volia com a meta final, que us ho passéssiu bé i si això funcionava, el públic s´ho passaria bé segur! Tenia ganes que hi hagués més humor dins la representació i buscar coses que poguessin ser atractives per al públic.

 

TM: L´any passat, fent broma amb el caràcter jove de l´obra a Ulldecona, vaig titular un article com "El lífting dels Pastorets", creus que el resultat s´adapta al titular?

 

AP: Home... ja m´agradaria, però crec que més aviat li vam posar un maquillatge (rialles). Ja m´agradaria a mi poder parlar de lífting, perquè això voldria dir que li hem renovat la "cara" als pastorets (i quan dic la cara, em refereixo a canvis estètics dins la representació: vestuari, escenografia, espai sonor... ), però com a bon lífting, és molt car- la cirurgia, ja se sap!- i de moment crec que li estem canviant l´ànima, que ha rejovenit i li hem maquillat la cara. Però tot arribarà!

 

TM: Com pretens enfocar la nova temporada i quines novetats hi trobaran els espectadors?

 

AP: Sempre busquem maneres de sorprendre l´espectador, perquè cada any vulgui tornar a veure els pastorets. Hi ha hagut canvis importants en el repartiment, hi ha canvis en la interpretació, hi haurà canvis en el vestuari i hi ha canvis en el text. Qui els vulgui saber, haurà de venir a veure-ho perquè jo no penso filtrar res.

 

TM: Alguna ambició en especial?

 

AP: Que ens toqui la loteria per passar pel quirofan! (riure). Ara parlant seriosament, m´agradaria que els pastorets duressin com a mínim els mateixos anys que porten representant-se, amb qui sigui al capdavant, però que no es perdin i segueixin amb aquest esperit iniciàtic per als joves actors d´Ulldecona. I a curt termini, m´agradaria que durant aquest Nadal el teatre fos ple cada dia! (riure).

 

TM: Ara és el moment de dirigir-te als espectadors i seduir-los amb el teu encant per a que ens vinguen a veure.

 

AP: Si l´any passat us van agradar, aquest any us encantaran! No deixeu que un altre us ho expliqui, heu d veure´ls amb els vostres propis ulls!

 

TM: Moltes gràcies Ares. Esperem que aquest any poguem omplir de nou.

 

Patronat de la Passió d´Ulldecona > <b>notícies</b> > ENTREVISTA A LA DIRECTORA DELS PASTORETS

diputació

Patrocini Antic Molí

Bon Preu

Escola de teatre i circ d´Amposta

Carnet Jove

venda d´entrades tic tac tiquet

GRAN HOTEL PEÑISCOLA

GALVANITZATS ANEAS

Canal 56

obra social la caixa


EURO PASIÓN
PLACA DE PLATA AL MÈRIT TURÍSTIC
DIPLOMA TURÍSTIC DE CATALUNYA 1994
OBRA DECLARADA DE INTERÉS TURÍSTICO NACIONAL
PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE CATALUNYA I ANDORRA


Patronat de la Passió d´Ulldecona · Major, 147 · 43550 Ulldecona (Tarragona) · Tel 977 72 01 17 - 638 496 009

correu electrònic · informació i avís legal