Facebook de La Passió d´Ulldecona Twitter de La Passió d´Ulldecona Català - La Passió d´Ulldecona Castellano - La Passió d´Ulldecona

Els Pastorets enamoren prop de 1.200 persones.

El patronat de “La Passió” ha apostat per una directora jove que ha modernitzat l’escenografia.

5/1/2010

text "

""Els Pastorets d´Ulldecona"" han finalitzat la temporada 2009 amb èxit d´assistència respecte els altres anys. Prop de 1.200 persones d´arreu del nostre territori s´hi han aproximat durant els quatre diumenges per gaudir de dues hores de diversió i rialles. Aquest any, però, amb més novetats que mai.

Amb sabates ""converse"", una bicicleta que representa un ase, uns pastorets amb camises modernes i una ""Satanassa"" molt glamourosa entre d´altres, són alguns dels exemples que els espectadors han pogut apreciar en la nova escenografia dels ""Pastorets"".

El balanç final ha estat amb prop de 1.200 espectadors que han marxat ""enamorats"" com ha dit una de les assistents. Feia molts anys que no s´arribava a aquesta xifra i sense cap dubte es tracta d´un repte per superar la temporada vinent.

Patronat de la Passió d´Ulldecona > <b>notícies</b> > Els Pastorets enamoren prop de 1.200 persones.

Escenografia pastoril

L´encarregada de dirigir l´obra aquesta temporada ha estat Ares Piqué. Piqué a la vegada també s´encarrega de preparar els diferents actors a l´Escola de Teatre que el ""Patronat de la Passió"" va inaugurar fa 3 anys. I bona part dels actors que interpreten ""els Pastorets"" són una fornada de la mateixa escola.

La nova directora ha aprofitat que tots els actors són joves per portar una modernització més real i dinàmica. El rejoveniment dels pastorets va ser una aposta de l´any anterior a càrrec del director Lluís Graells ja que abans actuava gent de totes les edats. En aquesta ocasió Piqué ha anat més enllà i ha introduït i substituït elements que fan que ""Els Pastorets"" s´adapten als nostres temps.

L´obra ara és més dinàmica i intenta aproximar-se més als infants, tot i que també té algun gag dedicat per als més veterans. Un exemple n´és una broma que fan els pastorets amb el ""la-la-la"" de Massiel.

Però per a cançons, una de les estrelles dels Pastorets ha estat l´aparició d´un personatge famós que ens ha deixat fa molt poc. Piqué ha adaptat la cançó ""The way you make me feel"" de Michael Jackson a l´obra canviant-li la lletra i el títol, ""La meua Isabeló"". De manera que els assistents han pogut delitar-se amb un Lluquet que intenta conquistar la seua promesa amb un ball a l´estil de Jackson amb un cor de cantants i tot. Les rialles i sorpreses no han faltat.

Malgrat les noves adaptacions, la musica de la resta de l´obra s´ha conservat. Fa tres anys Fernando Guarch, un músic ulldeconenc, va composar les diferents peces expressament per als Pastorets.

La màgia dels Pastorets

El vestuari ha estat una de les claus de la modernització. Per exemple, enlloc de camises a quadres, apareixen dos pastorets amb camises informals de color rosa i verd. A més a més amb unes sabates ""converse"" i uns mitjons ratllats també colorits. Però sempre amb els elements característics de l´obra com són la barretina, la jaqueta de llana i el sarró. La resta del poble també té una adaptació per l´estil.

Pel que fa a l´infern, Piqué ha adaptat un vestit per a la nova actora que fa de Satanàs amb un tutú i unes botes vermelles. A més a més, per a la resta ha substituït els típics casquets amb banyes per uns pentinats crepats que donen més sentit infernal. Els dos àngels també s´han adaptat. Enlloc de túniques, porten texans i camisa blanca i a l´esquena hi tenen afegides dues ales daurades.

Sense cap dubte una modernització que ha donat a parlar i que ha encantat prop de 1.200 espectadors. Tot un repte a superar de cara l´any vinent.

Patronat de la Passió d´Ulldecona > <b>notícies</b> > Els Pastorets enamoren prop de 1.200 persones.

"

diputació

Patrocini Antic Molí


EURO PASIÓN
PLACA DE PLATA AL MÈRIT TURÍSTIC
DIPLOMA TURÍSTIC DE CATALUNYA 1994
OBRA DECLARADA DE INTERÉS TURÍSTICO NACIONAL
PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE CATALUNYA I ANDORRA


Patronat de la Passió d´Ulldecona · Major, 147 · 43550 Ulldecona (Tarragona) · Tel 977 72 01 17 - 638 496 009

correu electrònic · informació i avís legal